autovakuutus

Mikäli aiheutat vahingon liikenteessä, niin liikenne vakuutus korvaa henkilövahingot ja muiden osapuolten omaisuuden, mutta ei sinun ajoneuvoasi. Tästä syystä moni täydentää liikennevakuutusta vielä erillisellä autovakuutuksella. Auto- eli kaskovakuutuksella vakuutetaan siis oma ajoneuvo esimerkiksi kolaroinnin tai rengasrikon varalta. Kaskovakuutus korvaa pääsääntöisesti autolle ja sen varusteille sattuneet vahingot. Autovakuutuksen kattavuuden ja omavastuun voi valita oman tarpeensa mukaan.

Miten Kaskon hinta muodostuu?

Kaskovakuuksen hinta muodostuu melkolailla samalla periaatteella kuin liikennevakuutuksenkin hinta. Hintaan vaikuttaa:

  • ajoneuvon merkki, – malli, – sylinteritilavuus ja ikä
  • kuljettajan ikä, -kotipaikka ja bonus

Tämän lisäksi liikennevakuutuksesta poiketen hintaan vaikuttaa myös:

  • ajoneuvon teho
  • autovakuutuksen omavastuu
  • autovakuutuksen kattavuus

Luonnollisesti mitä suuremmalla omavastuulla ja mitä pienemmällä kattavuudella vakuutuksen otat, niin sitä pienempi on kauden vakuutusmaksu. Autovakuutuksen sisältö ja sen sisältämät lisäturvat kannattaa aina käydä huolellisesti läpi sillä vakuutuksien nimet saattavat olla erittäin harhaan johtavia. Super – tai hyper kasko ei välttämättä ole tarpeisiisi riittävän kattava mikäli et ole huomannut valita vakuutukseen tarvitsemiasi lisäturvia.

Kaskon bonukset

Kaskovakuutuksen bonukset lähtevät pääsääntöisesti seitsemästäkymmenestä prosentista ja laskevat vahinkotilanteessa kaksikymmentä prosenttia. Jotkut vakuutusyhtiöt tosin tarjoavat asiakkailleen erityistä bonusturvaa, jolloin bonukset eivät laske korvaustilanteessa. Tässä on tosin usein edellytyksenä että asiakkaalla on takanaan pitkä vahingoton historia. On hyvä huomata että kaskon bonuksia ei pysty siirtämään liikennevakuutus bonusten tapaan puolisoiden välillä.